Kniha: S mlékem, nebo bez ...

Kamil a Tomáš byli obyčejní kluci, ale toužili po neobyčejném snu. Jednoho dne dali v práci výpověď a založili kavárnu tam, kde to nikdo nečekal. Během jednoho roku si vytvořili stabilní zákaznickou základnu a renomé v celém regionu.

Autor: Kamil Provazník

Můj pradědeček v Neratově před válkou roznášel poštu. Když jsem byl malý, babička mi o kostele vyprávěla a občas jsme tu zavítali v rámci našich letních výletů. S druhým spolumajitelem kavárny Tomášem jsme Neratov navštívili v roce 2014 a doslova nás očaroval. Padlo rozhodnutí a na jaře 2015 jsme opustili jistá pracovní místa a začali jsme budovat malou kavárničku. 

Co se v knize dozvíte

Jak začít podnikat

V knize popisujeme naši cestu z pohodlného a jistého zaměstnání, přes založení firmy až po otevření kavárny.

Jak překonat překážky a nevzdat se hned na začátku

V knize naleznete různé techniky, jak překonat těžká období a jak je naopak využít ve svůj prospěch.

Jak začít něco nového

Nemusíte hned dávat výpověď ve svém zaměstnání nebo chtít podnikat. Kniha inspiruje i k jednoduchým změnám, které mohou zásadně ovlivnit kvalitu vašeho života.

Zákulisí provozu kavárny

Provoz kavárny není jen o vaření a servírování kávy zákazníkům. Je třeba také navézt zboží, po směně uklidit, udělat marketing, často také podklady pro účetní a mnohem víc. S čím jsme si museli poradit?

Praktické vsuvky jako paralely do našich životů

Kniha nevypráví jen samotný příběh, ale je zejména o myšlenkách a otázkách, které se často v životě bojíme zodpovědět. Na konci každé části následují vsuvky s praktickými otázkami k vyplnění.

Jak otevřít kavárnu/jiný podnik

Na konci knihy naleznete přílohy s checklisty. Při zakládání kavárny nebo jiného podnikatelského konceptu tak už na nic nezapomenete.


  • Jako dárek ke každé knize získáte přístup do členské sekce, kde si můžete stáhnout a vytisknout checklisty k vyplnění.
  • Dál součástí sekce je i praktický návod, jak uchovávat kávu, aby vydržela čerstvá co nejdéle.

Kdy kniha dorazí do mé schránky?

Knihy rozesíláme jednou týdně, pak záleží na České poště, takže pokud ji neobdržíte do 10 kalendářních dní, určitě napište na info@cafeneratov.cz

Je možné knihu objednat na Slovensko?

Ano, knihu si můžete objednat na Slovensko. Cena knihy pak je 8,99 eur (+poštovné 6 eur). Napadá Vás další otázka? Pište mi na info@cafeneratov.cz

Ukázka kapitol a obsahu z knihy

Zadejte svůj e-mail a my vám pošleme výběr z několika kapitol knihy zdarma ve formátu PDF.

Co o knize říkají

Kniha 'S mlékem, nebo bez' je velmi podařenou publikací, která mnohým může poskytnout podporu a cenné informace nejen při vytváření vlastního podnikání. Nejcennější rady jsou vždy ty, které pramení z vlastních zážitků, a díky autorově analytickému smýšlení, mohou čtenáři podat pomocnou ruku při rozhodování, pokud zrovna stojí na rozcestí. Příběhem protkaný text popisuje úspěchy i selhání vlastního projektu a poskytuje jistý nadhled nad realizací lidských tužeb a idejí. Knihu by si měli přečíst všichni, kteří mají strach z uskutečnění svých snů, neboť právě jim může poskytnout perspektivu, která je mnohdy ukryta pod pláštěm obav.

Martina

Neratov je místo zázraků. Někdo tu kdysi objevil uzdravující pramen, který pak do panenské přírody Orlických hor nalákal poutníky. I proto tu později zase někdo jiný nechal vystavět velkolepý barokní kostel. Když už bylo všeho dobrého až příliš, nastaly horší časy. Jenže před čtvrtstoletím se zázraky do Neratova vrátily. Začala obnova polorozbořeného kostela a vysídlená vesnice byla vzkříšena. Aby toho nebylo málo, nedávno se dva nadšenci rozhodli, že tam založí kavárnu, která si svou kvalitou nijak nezadá s podobnými podniky ve velkých městech. Podařilo se jim to, ale zázrak v tom žádnou roli nehrál. Za jejich úspěchem stála především pracovitost a cílevědomost. Ať je tato kniha dokumentem jejich originálního díla, toho, čeho lze v odlehlé horské vsi dosáhnout.

Lukáš

Nemyslela jsem si, že bych někdy měla zájem číst tuto knihu, protože o kávě a kavárnách nic nevím. Tato kniha je však mnohem víc než knihou o otevření kavárny. Pojednává o osobním příběhu, který přitahuje čtenáře přímo do svého nitra. Je také o velkém snu, který se uskutečnil. Na konci každé kapitoly autor zařazuje vsuvky, v kterých vám dává možnost přemýšlet o vlastních snech a aspiracích, obavách a předsudcích a také o vlastních charakterových vlastnostech. Autor pokládá mnoho otázek, jejichž zodpovězení může být pro každého do života velmi praktické. Při čtení této knihy jsem měla pocit, že se už hodně učím, jen když se snažím odpovědět na ty otázky. Doporučila bych tuto knihu každému, kdo přemýšlí o založení své vlastní kavárny, nebo jakémkoliv podnikání obecně nebo je zvědavý, jaký životní styl tato činnost nese.

Petra Scottvýživová poradkyně a trenérka

Fakta o knize

0
Stránek
0
Hodin psaní
0
Stran příloh s praktickými checklisty

Nahlédněte pod pokličku vzniku kavárny na netradičním místě. Nechte se realisticky připravit na svět podnikání nebo se nechte inspirovat třeba jen k menší životní změně, po které už delší dobu toužíte.